Društvo Jožeta Tisnikarja iz Mislinje je v začetku leta izdalo zloženko in tako otvorilo niz dogodkov, s katerimi se bodo letos slikarju poklonili ob 90-letnici rojstva in 20-letnici njegove smrti.

Aktivnosti so strnili pod naslov SLIKAR SVETLOBE IN SENC, gradivo pa je na voljo obiskovalcem njegove rojstne hiše v Mislinjskem jarku, pa tudi na drugih informativnih točkah. Polovica hiše je bila obnovljena pred štirimi leti, drugi del hiše so začeli obnavljati konec lanskega leta. Obnova nadstropja, kjer je galerija, imenovana Kavka, je zdaj končana, sredstva zanjo je v celoti prispevala občina Mislinja.

V četrtek bo uradna otvoritev obnovljenih prostorov, hkrati pa bodo odprli še razstavo „90 portretov za 90 let“. Fotografije, slike in grafike portretov velikega mojstra so prispevali številni umetniki in hkrati njegovi prijatelji, med njimi Janez Bogataj, Peter Hergold, Rado Jerič, Benjamin Kumprej, France Slana, Marijan Mirt, Zoran ogrinc in drugi. Vsekakor pa ima Društvo Jožeta Tisnikarja za letos še nekaj načrtov, je povedal predsednik Zoran Ogrinc in že povabil vse, da se prireditev udeležijo.

Otvoritev tokratne ratsve bo ta četrtek ob 18. uri, v slikarjevi rojstni hiši v Mislinjskem jarku pa bo na ogled vse do konca leta.

 

Mediji:

http://www.tisnikar.si/index.php/drustvo/aktualno/71-slikar-svetlobe-in-senc

http://www.koroski-radio.si/si/main/news/aktualne-novice/6688